Слюсаря «Харківводоканалу» нагороджено орденом «За мужність»

Фото: Харківська міськрада

Слюсар аварійно-відновлювальних робіт служби зовнішніх водопровідних мереж Новобаварського району Олексій Гармаш виїхав з небезпечного району Харкова, але місто та свою роботу не покинув. І вже понад півроку, неодноразово – під обстрілами, забезпечує харків’ян водою.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Війна застала Олексія Гармаша на робочому місці. Після закінчення трудового дня, порадившись із дружиною та дочкою, сім’я вирішила переїхати з постійно обстрілюваного та небезпечного району міста в одне з укриттів підприємства. Незважаючи на небезпеку, співробітник КП вирішив продовжити роботу. Колектив склав стратегію та план дій у екстремальних ситуаціях, щоб оперативно реагувати на позаштатні аварійні ситуації на водоводах.

«Почувши перші вибухи та канонаду, не одразу повірив, а точніше, не хотілося вірити, що почалася повномасштабна війна. Звичайно ж, ліквідувати руйнування на трубопроводах внаслідок прямих влучань чи обстрілів набагато складніше, але й у таких випадках знаходимо правильне рішення. Неодноразово доводилося працювати під ворожим вогнем, але ми займаємось життєво важливою справою», – зазначив робітник.

Держава високо оцінила заслуги Олексія Гармаша, і нещодавно Президент України нагородив його орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Як повідомляв Харків Times, у Новобаварському районі комунальники усувають наслідки ворожих обстрілів.