Очільник сумнозвісного «Потону» Оніщенко оголошений у розшук

Фото: suspilne.media

Правоохоронні органи Харківщини оголосили в розшук лідера організації «Потон» Павла Оніщенка, оскільки той не з’явився у черговому судовому засіданні по справі про напад на краснокутських правоохоронців у червні 2020 року, де він був обвинуваченим.

Про це Харків Times повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Тепер правоохоронці вивчають ще й виступ Оніщенка на YouTube, де він розповів, що Харків нині «окупований», у ньому діє «окупаційна влада» а Україна в цілому «нагадує гулаг».

«Заяви Оніщенко щодо нападу росії на Україну вивчаються на предмет наявності складу злочину у його висловлюваннях», – зазначив Чубенко.

Цікаво, що Оніщенко, коли у березні був звільнений з ув’язнення, озвучував наміри «трохи розгребстися зі справами» й відправитись на фронт, висловлював «величезну подяку нашим військовим, які захищають нашу країну», але… незабаром опинився за кордоном і почав висловлювати зовсім інші думки.

За словами Чубенка, «підставою для виїзду за кордон була наявність в нього чотирьох дітей».

Як повідомляло Суспільне, 10 березня Оніщенка та ще одного з лідерів «Потону» Миколу Маслова звільнили з-під варти. За словами Оніщенка, Маслов збирався одразу ж записатися до тероборони, а сам він мав намір зробити це трохи згодом, після того, як розбереться зі своїми справами. Мав він також і наміри волонтерити та заявляв, що не має жодної претензії до правоохоронців і подякував їм. Але колишній правоохоронець, а потім – запеклий борець із незаконним продажем алкоголю та тютюну, наркотиками та вирубанням лісів, Павло Оніщенко насправді виявився боягузом, який з-за кордону щиро вірить в те, що після цієї війни України «вже просто не буде».

Як повідомляв Харків Times, наприкінці червня 2020 року Київський райсуд Харкова залишив лідерів «Потона» Павла Оніщенка та Миколу Маслова, затриманих за підозрою в збройному нападі на правоохоронців у Краснокутському районі, під вартою.

3 червня 2020 року в Краснокутському районі Харківщини поліція затримала учасників громадської організації, які напали зі зброєю на автівку з правоохоронцями.