Лідери “Потону” залишаться під вартою ще на два місяці

Київський районний суд Харкова залишив під вартою лідерів організації “Потон” Павла Онищенка та Миколу Маслова, затриманих за підозрою в збройному нападі на правоохоронців у Краснокутському районі.

Про це на брифінгу 28 серпня повідомив керівник ГУ Нацполіції у Харківській області Валерій Сокуренко, повідомляє Харків Times.

“Зараз Київський районний суд задіяний другий день уже. Слухають провадження по інших фігурантах. “Потон”, така, ви знаєте, організацію. Вчора і Маслову, і Оніщенко продовжили на два місяці слідчі дії, а сьогодні, на щастя, і, я думаю, справедливо, суд прийняв рішення і про продовження запобіжного заходу стосовно і Маслова, і Оніщенка тримання під вартою на два місяці”, – сказав Сокуренко.

Досудове слідство у справі, фігурантами якої є Павло Онищенко та Микола Маслов, подовжено до 4 листопада, уточнили у прес-службі Нацполіції області.

Як повідомляв Харків Times, 3 червня у Краснокутському районі поліція затримала учасників громадської організації, які напали зі зброєю на автівку з правоохоронцями. Чоловіки, які назвали себе поселенцями Слобожанської Січі, оточили автомобіль. Вони тримали в руках палиці, сокиру та зброю. Агресивно налаштовані молодики погрожували правоохоронцям, порізали колеса та розбили вітрове скло в автівці, а також зробили один постріл зі зброї у бокове скло. Всього було затримано п’ятеро нападників. Серед них – учасники групи «Потон» Павло Онищенко та Микола Маслов (який називав себе «начальником Харкова»).

5 червня Київський районний суд Харкова обрав для членів організації “Потон” Павла Оніщенка та Миколи Маслова запобіжний захід у вигляди тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення залогу.

В поліції повідомили, що під час засідання у залі суду 33-річний затриманий намагався порізати собі вени. Але конвойна служба відразу припинила цю спробу. Медики надали чоловіку необхідну допомогу.

Ще двох затриманих за підозрою в нападі зі зброєю на автомобіль з правоохоронцями суд відправив під арешт з можливістю внесення застави в 420 тисяч гривень. П’ятого учасника подій, 34-річного жителя Краснокутського району, суд відправив під цілодобовий домашній арешт.