Суд відправив двох учасників “Потону” під варту, ще одного – під домашній арешт (оновлено)

Фото: hk.npu.gov.ua

5 червня суд обрав запобіжний захід для трьох членів організації “Потон”, підозрюваних у нападі зі зброєю на автівку з правоохоронцями у Краснокутському районі Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Жителя Харкова 38 років та 42-річного мешканця Краснокутщини заарештовано на 60 діб з правом внесення застави 420 тисяч гривень. П’ятого учасника подій, 34-річного мешканця Краснокутського району, поміщено під цілодобовий домашній арешт.

За фактом збройного конфлікту відкрито два кримінальних провадження: за ч. 1 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Відповідно до санкції статей чоловікам загрожує максимальне покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком до 15 років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 3 червня у Краснокутському районі поліція затримала учасників громадської організації, які напали зі зброєю на автівку з правоохоронцями. Чоловіки, які назвали себе поселенцями Слобожанської Січі, оточили автомобіль. Вони тримали в руках палиці, сокиру та зброю. Агресивно налаштовані молодики погрожували правоохоронцям, порізали колеса та розбили вітрове скло в автівці, а також зробили один постріл зі зброї у бокове скло.

5 червня Київський районний суд Харкова обрав для членів організації “Потон” Павла Оніщенка та Миколи Маслова запобіжний захід у вигляди тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення залогу.

В поліції повідомили, що під час засідання у залі суду 33-річний затриманий намагався порізати собі вени. Але конвойна служба відразу припинила цю спробу. Медики надали чоловіку необхідну допомогу.