Усі поранені в Харкові 30 серпня забезпечені у лікарні всім необхідним

Фото: kharkivoda.gov.ua

В одній з харківських лікарень зараз знаходяться семеро поранених внаслідок російських обстрілів Харкова вчора, 30 серпня. П’ятеро потрапили до лікарні вранці, а дві літні жінки – вже вночі.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Харків’яни, які отримали травми, перебувають у відділеннях хірургії та травматології. Як розповів виконувач обов’язків медичного директора Костянтин, зараз стан поранених оцінюють як задовільний. У них переважно – пошкодження м’яких тканин. Одну постраждалу вже виписали з лікувального закладу», – йдеться у повідомленні.

За словами лікаря, всі поранені без виключення – мирні мешканці міста, деякі «старшого віку».

«Коли почався ворожий обстріл, хтось був вдома або поряд з власним будинком», – підкреслює лікар.

Серед поранених – вихователька дитячого садочка з пораненнями ніг, яка лікується у травматології, пацієнтка відділення хірургії, 85 річна жінка, яка пам’ятає минулу світову війну, 71-річна жінка, яка у центр міста переїхала з постійно обстрілюваного селища Жуковського та старенька 81 року, яка у Харків тікала зі Старого Салтова – їх обох наздогнала війна й тут.

«Пам’ятаю, як у 1943 році звільняли наш Харків, в цей рік я пішла в школу. Те, що зараз відбувається, – бандитизм», – каже 85-річна пані Олена.

У ХОВА стверджують, що поранені забезпечені всім необхідним та отримують всю належну медичну допомогу.

Як повідомляв Харків Times, від обстрілу Харкова росіянами вранці вчора, 30 серпня, загинули п’ятеро та були поранені одинадцять наших земляків.

Від обстрілу ракетами з сусіднього бєлгорода у ніч з 30 на 31 серпня поранення отримали дві літні жінки.