Попри війну за віртуальні парти у Харкові завтра сядуть сім тисяч першокласників

Фото: mama.ua

Завтра, 1 вересня, у Харкові сядуть за парти сім тисяч першокласників. Їх перший дзвоник та перший урок пройдуть онлайн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

«Ми завжди прагнули того, щоб наші діти запам’ятовували 1 вересня. На жаль, російські агресори позбавили наших дітей цього свята. Проте, незважаючи на весь жах, який вони творять, завтра сім тисяч першокласників будуть присутні на своєму першому в житті шкільному уроці, який пройде онлайн. Це ще раз доводить те, що харків’яни шалено люблять своє місто та пишаються ним. Це вселяє впевненість у те, що перемога буде за нами», – наголосив Терехов.

За його словами місто допомагає тим сім’ям, що через війну та брак роботи опинилися у складному матеріальному становищі й не в змозі забезпечити свого першокласника необхідним планшетом або мобільним телефоном, щоб вчитися у такій онлайновій школі.

«Багато людей залишилися без роботи. Вони не мають коштів, щоб купити телефон, планшет або інший пристрій, за допомогою якого першокласники можуть бути присутніми на онлайн-уроках. Тому, де потрібно, ми допомагали батькам», – запевнив мер Харкова.

Крім того, міська влада перевірила наявність якісного інтернет зв’язку в школах та за місцем проживання дітей та «підключила ще інтернет».

Як повідомляв Харків Times, ще у липні Терехов заявив, що в місті наразі різною мірою зруйновані 110 шкільних приміщень і, якщо воєнна ситуація не зміниться, «про оффлайн-навчання не може йти мова», з міркувань безпеки дітей.