Прокуратура вимагає повернути у власність держави ділянку лісу на Сортировці

Фото: ХарківTimes

Київська окружна прокуратура Харкова подала до суду позовну заяву до фізичної особи щодо повернення нею земельних ділянок ДП “Харківська лісова науково-дослідна станція” у власність держави.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Встановлено, що рішенням Харківської міської ради жінці надано у власність дві земельні ділянки, розташовані по вул. Лісовій у Харкові, для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд, а також для ведення садівництва. Вартість ділянок складає майже 9 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Ці земельні ділянки знаходяться в межах земель лісогосподарського призначення ДП “Харківська лісова науково-дослідна станція”. Згода на вилучення земель державою не надавалась, а розпорядження такими землями не належить до повноважень органу місцевого самоврядування, тобто ХМР. Отже, передача у приватну власність вказаних земель є незаконною.

Прокуратура вимагає визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, визнання недійсними державних актів на право власності на землю та повернення земельних ділянок у власність держави та у користування ДП “Харківська лісова науково-дослідна станція”.

Як повідомляв Харків Times, Салтівська окружна прокуратура Харкова направила до суду позовну заяву до ТОВ про розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді міста земельної ділянки площею 2,3 га, розташованої по пр. Ювілейному.