День Незалежності у Харкові: чисельні обстріли та шестеро поранених за добу

Фото: Софія Бобок/Харків Times

За минулу добу та в ніч на сьогодні, 24 серпня, День Незалежності України, в Харківській області та Харкові були госпіталізовані п’ятеро мирних мешканців, поранених внаслідок російських обстрілів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Російські окупанти, які не можуть здолати опір наших захисників на полі бою, посилили свої підступні удари по мирних мешканцях Харкова та області», – написав Синєгубов уTelegram.

Внаслідок обстрілу Шевченківського району пізно ввечері вчора, 23 серпня, у День міста, поранення зазнав та був госпіталізований 38-річний чоловік. Пошкодження отримали житлові будинки.

«Близько 23:00 над Шевченківським районом Харкова вибухнула ракета, попередньо – «Калібр». Пошкоджені житлові будинки, сталася пожежа. Вибито вікна будинку в Новобаварському районі», – повідомив голова ХОВА.

Вночі у Харкові була госпіталізована 33-річна жінка з вибуховою травмою. Її п’ятирічна дочка отримала такий стрес, що їй також знадобилася допомога медиків.

Близько о пів на першу ночі рашисти завдали ракетного удару по селищу Докучаєвське Роганської громади у Харківському районі області. Там внаслідок обстрілу сталася масштабна пожежа.

Протягом учорашнього дня російські загарбники масовано обстрілювали багатостраждальні Циркуни. Там виникли одразу чотири пожежі, пошкоджені житлові та господарські будівлі, був поранений 59-річний чоловік. Обстріли тривали у Харкові та населених пунктах Харківського, Чугуївського й Богодухівського районів області.

«В Харкові були пошкоджені господарські будівлі. Цивільний 61-річний чоловік зазнав поранення. В Чугуївському районі через обстріли сталися лісові пожежі», – розповів Синєгубов.

Вже сьогодні була обстріляна Мала Данилівка Харківського району. Там пошкоджень зазнали житлові будинки та цивільна інфраструктура. Поранено двоє мирних мешканців. Також з артилерії ворог обстрілює Дергачі.

«Нагадую, що сьогодні протягом дня на території Харківської області триває комендантська година. Ризик обстрілів є дуже високим. По можливості перебувайте в укриттях», – закликав очільник ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 23 серпня, у День нашого міста, рашистські загарбники обстріляли Харків тричі. Потужний вибух та яскравий спалах від третього обстрілу чули й бачили майже в усьому місті.