Російські окупанти ввечері влучили у багатоповерхівку в Салтівському районі Харкова

Фото: Олег Синєгубов/Telegram

Пізно ввечері сьогодні, 17 серпня, російська ракета влучила у багатоповерхівку в Салтівському районі Харкова. На даний момент відомо вже про трьох загиьблих та десять постраждалих цивільних харків’ян. На місці влучення палає пожежа.

Про це Харків Times довідався з повідомлення мера Харкова Ігоря Терехова.

«Знову обстріл Салтівського району. На місці прильоту сильна пожежа у житловій будівлі. На даний момент є інформація про трьох загиблих та десяти поранених. Співчую всім рідним та близьким людей, убитих російськими агресорами. З пораненими працюють наші лікарі», – написав Терехов у Telegram.

Дещо пізніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що будівля, в яку влучила російська ракета, – це гуртожиток.

На даний момент відомо вже про шістьох загиблих та 16 поранених внаслідок російського удару.

За повідомленнями у харківських соцмережах, «будівля практично склалася».

На ситуацію в Харкові вже відгукнувся й президент Володимир Зеленський.

«Коли чуєш про харківську Салтівку – це знову біль. Біль за всю Україну. Біль за Харків. Ракетний удар… По гуртожитку… Будівля вщент зруйнована. Точну кількість загиблих і поранених встановлюємо. Підлий і цинічний удар по цивільних, що не має жодного виправдання й демонструє безсилля агресора. Не пробачимо, помстимося», – написав у Telegram голова держави.

На місці трагедії працюють рятувальники та медики. Точна кількість постраждалих та загиблих наразі ще не встановлена, але відомо, що у будівлі перебували багато людей.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 16 серпня, російські окупанти тричі накривали вогнем з реактивных систем залпового вогню Салтівський район Харкова.