В Золочеві від артобстрілу окупантів постраждав ліцей, футбольний майданчик та 22-річний чоловік

Протягом доби 16-17 серпня російські окупанти наносили артилерійські та ракетні удари по Харківській області, посилюючи щільність вогню у темний час доби. Під ворожий вогонь потрапили Харків, та населені пункти Харківського, Ізюмського, Чугуївського, Богодухівського районів області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Вдень окупанти вчергове обстріляли з артилерії місто Золочів. Під обстріл потрапив місцевий ліцей, було пошкоджено футбольний майданчик. Також постраждав житловий приватний сектор – один будинок зруйновано, ще два пошкоджені.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, внаслідок обстрілу отримав вибухові травми 22-річний чоловік. Його доставили до лікарні. Медики вважають, що стан постраждалого середньої важкості.

В Ізюмському районі через обстріли пошкоджена критична інфраструктура, горіла трава на відкритих територіях.

“Після 21:00 год внаслідок обстрілу горіли гаражі та техніка фермерського господарства у Чугуївському районі. Після 23:00 год в Золочівській громаді, Богодухівського району, внаслідок обстрілу горів гараж та автомобілі.”, – розповів очільник облсті.

17 серпня близько п’ятої ранку Штаб оборони Харкова зафіксував запуск більш як п’яти ракет із бєлгорода. Ворожі боєприпаси влучили на території Слобідського
району Харкова та у Золочівській громаді, де внаслідок ракетних ударів було пошкоджено житлові будинки, виникли кілька пожеж.

Протягом доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили дев’ять пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Такі пожежі трапились у Ізюмському (2), Чугуївському (3), Богодухівському (1) та Куп’янському (1) районах області, а також в Салтівському (2) районі Харкова. Горіли приватні житлові будинки, адміністративна будівля, гаражі, авто техніка та екосистеми, розповіли в прес-службі ДСНС області.

За добу піротехніки ДСНС ліквідували 10 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомляв Харків Times, 16 серпня російські окупанти тричі накривали вогнем з реактивных систем залпового вогню Салтівський район м. Харкова.