Харків: доба без обстрілів

Фото: ХОВА

Минулої доби вперше за останні місяці Харків не був обстріляний російськими загарбниками.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківської обласної військової адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

«За добу у Харкові обстрілів не зафіксовано», – доповів Синєгубов.

Проте область обстрілювали досить інтенсивно. Зокрема Харківський, Чугуївський та Ізюмський райони.

Найбільших руйнувань від російських обстрілів за добу зазнало багатостраждальне село Циркуни Харківського району.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, за добу в Циркунах сталося 16 пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

«Горіли приватні житлові будинки, господарчі споруди, надвірні забудови, гаражі, а також магазин», – йдеться у повідомленні.

Ці пожежі ліквідували вогнеборці з Немишлянського, Салтівського та Київського районних рятувальних підрозділів, а також бійці Луганського гарнізону ДСНС.

У Чугуївському районі обстріли спричинили одну пожежу, в Ізюмському – дві. Піротехніки ДСНС ліквідували 55 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомив очільник ХОВА, за даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, у Циркунах поранення отримала 64-річна жінка. Вона була госпіталізована у стані середньої тяжкості, за оцінками медиків.

«На лінії зіткнення ворог активно використовує проти наших захисників танки, ствольну та реактивну артилерію. На Харківському напрямку ворог намагався проводити наступ в районі Ветеринарне – Уди, але відступив з втратами під вогнем наших військових. У районі Байрак – Гусарівка бої тривають досі. Наші військові тримають позиції та знищують російських окупантів», – стверджує голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, за попередню добу на Харківщині внаслідок російських обстрілів одна людина загинула, ще п’ятеро мирних мешканців області отримали поранення.