У Харкові відправили під варту екс-чиновника міськради, який працював на ворога

Фото: Офіс генпрокурора України

У Харкові силовики затримали колишнього чиновника міської ради, який перейшов на бік ворога. За завданням свого російського куратора зрадник влаштувався до Антитерористичного штабу при УСБУ в Харківській області і передавав окупантам інформацію, що є державною таємницею.

Про це Харків Times  дізнався з повідомлення Офісу генпрокурора України.

За даними слідства, завербували екс-чиновника на початку березня 2022 року.

“Він передавав ворогу контактні дані працівників СБУ, шляхи наступну ЗСУ, місця розташування позицій блокпостів і військової техніки, а також дані, які він щоденно вносив в закриту інформаційну систему”, – йдеться в повідомленні.

Після отримання від нього інформації окупанти здійснювали масовані ракетні обстріли по позиціях українських військ. Також завдяки цим даним рашисти проводили передислокацію власних підрозділів, щоб захистити їх від артилерійських ударів ЗСУ. Крім того, ворог використовував інформацію від зрадника для планування диверсій.

За даними контррозвідки СБУ, зібрані відомості агент передавав представнику російських спецслужб через закриті канали зв’язку з дотриманням правил конспірації.

Правоохоронці затримали зрадника «на гарячому» – після того, як він попросив представника спецслужб рф завдати удару по об’єкту, де знаходиться особовий склад СБУ. Затриманому повідомлено повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала у Харкові ще одного прихильника «руzzкого міра». Цього разу ним виявився художник-постановник одного з місцевих каналів.

Фото: Офіс генпрокурора України