У Харкові прийняли 1,5 тис заяв про зруйновану або пошкоджену внаслідок війни нерухомість

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

У Харкові станом на 4 серпня прийняли близько 1,5 тис. повідомлень про частково пошкоджене або повністю зруйноване внаслідок бойових дій майно.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Відповідні заяви приймають у Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова та його територіальних підрозділах, щоб надалі потерпіли змогли отримати від держави відшкодування за втрачені внаслідок бойових дій будинок чи квартиру.

Для подання заяви необхідно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та телефон (необов’язково смартфон). Також потрібно знати дату пошкодження та загальну площу майна. Підтверджувати заяву фотографіями бажано, але не обов’язково, за наявності їх можна надіслати до ЦПАУ електронною поштою. Після цього буде роздруковано підтвердження, що заява подана.

Також громадяни можуть самостійно повідомити про пошкоджене майно. Зробити це можна онлайн через державний сервіс “Дія”.

За інформацією міськради, з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну в Харкові станом на 23 травня було зруйновано 3 482 будинки різної форми власності.

Як повідомляв Харків Times,  КП «Жилкомсервіс» припиняє нарахування квартплати харків’янам, чиї будинки чи квартири постраждали від бойових дій російських окупантів.