Харків’янам, чиї квартири постраждали від обстрілів, не нараховуватимуть квартплату

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

У Харкові КП «Жилкомсервіс» припиняє нарахування квартплати містянам, чиї будинки чи квартири постраждали від бойових дій російських окупантів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Від сплати за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій звільнять мешканців будинків, конструктивні елементи яких постраждали під час війни.

Як повідомив директор КП «Жилкомсервіс» Геннадій Мальований, цього місяця співробітники підприємства рознесли перші квитанції за червень, проте вже після цього багато квартир та будинків отримали пошкодження внаслідок безперервних обстрілів.

«Постійні військові дії та законодавчо передбачений механізм розрахунку вартості послуг призводять до того, що оперативно врахувати припинення експлуатації конкретного будинку не завжди є можливим. Водночас КП «Жилкомсервіс» обов’язково проводить перерахунки», – зазначив директор підприємства.

Для проведення перерахунку власник квартири може звернутися за багатоканальним телефоном: 760-72-22, а також надіслати письмове звернення або заповнити форму на сайті: https://zhks.kharkov.ua.

За інформацією міськради, з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну в Харкові станом на 23 травня було зруйновано 3 482 будинки різної форми власності.

Як повідомляв Харків Times, незважаючи на постійні обстріли, у Харкові працюють 225 супермаркетів та 35 ринків. Крім того, відкрито багато невеликих магазинів продовольчих товарів, побутової хімії, зоотоварів тощо.