На очільника окупаційного облздраву з Куп’янська відкрили кримінальну справу

64-річний депутат Куп’янської міської ради Харківської області Аббас Пякішев, який добровільно зайняв посаду очільника управління охорони здоров’я окупаційної адміністрації, став фігурантом кримінального провадження. Слідчі заочно повідомили йому про підозру у колаборационізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

До окупації Куп’янська зрадник займав посаду керівника центральної міської лікарні. Після російського вторгнення активно допомагав ворогу у вирішенні питань медичного забезпечення та лікуванні військовослужбовців рф.

Окупанти оцінили старання Пякішева та запропонували стати «начальником управління охорони здоров‘я» у так званій «тимчасовій цивільній адміністрації Куп’янського району Харківської області». На початку березня він радо зголосився на пропозицію ворога і продовжує займати цю посаду і сьогодні.

У жовтні 202о року Аббаса Пякішева було обрано депутатом до Куп’янської міськради від “Блоку Світличної “Разом”.

За фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України) проводиться розслідування. Санкція статті предбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області правоохоронці викрили чергового прихильника “руzzкого міра”, який добровільно перейшов на бік ворога, виправдовував напад рф на Україну і всіляко допомогав окупантам. Зрадником виявився 53-річний колишній депутат Тернівської сільської ради.