В Харківському районі через російські обстріли поранені двоє дорослих та дитина

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

27 липня внаслідок обстрілів російських окупантів у Харківському районі області отримали поранення двоє дорослих та 12-річний підліток. Один з постраждалих чоловіків знаходиться у важкому стані.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Протягом доби внаслідок обстрілів окупантів 3 постраждалих у Харківському районі: двоє чоловіків 47 років та 12-річний хлопчик. Один з чоловіків – у важкому стані.”, – розповів очільник області.

Поранену дитину доставили до Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1, повідомили Харків Times у медзакладі. У хлопчика – уламкові рани ділянки плечового суглобу, кисті та сідниці.

“Після проведення оперативного втручання життю дитини нічого не загрожує”, – розповіли у лікарні.

За інформацією Олега Синєгубова, 27 липня окупанти обстрілювали Харківський, Богодухівський, Ізюмський райони області.

Селище Печеніги Чугуївського району рашисти обстріляли запалювальними снарядами, відразу виникло кілька пожеж на відкритих територіях. Внаслідок обстрілу також пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Типи вибухонебезпечних предметів рятувальники встановлюють.

У період від 18:00 до 22:00 ворог здійснив масований артобстріл села Циркуни Харківського району. Російські снаряди пошкодили житлові будинки та господарчі споруди. Вибухи ворожих боєприпасів призвели до виникнення 7 пожеж. Рятувальники гасили їх, постійно ризикуючи потрапити під удар. Вогонь знищив або пошкодив приватну лазню, житловий будинок, теплицю, літню кухню та три господарчі споруди.

У Богодухівському районі внаслідок обстрілів горіли поля з пшеницею.

Загалом за добу 27-28 липня ртяувальники загасили 13 пожеж, що виникли в Харкові та області через ворожі обстріли.

Як повідомляв Харків Times, вранці 28 липня російські окупанти здійснили масований обстріл м. Чугуєва Харківської області. Внаслідок ворожого обстрілу сталися три пожежі у приватному секторі та багатоповерховому житловому будинку.