Мешканець Чкаловської громади привозив окупантам харчі і відібрав мікроавтобус у ветерана АТО

Ілюстративне фото

У Чкаловській громаді Харківської області колишній поліцейський добровільно перейшов на бік російських окупантів. Догоджаючи загарбникам, вчинив низку дій, які українські слідчі квалфікували як державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, співпрацювати з ворогом експравоохоронець розпочав після 9 березня, в цей день окупанти захопили Чкаловську громаду.

“Зрадник очолював автомобільну колону російських військових, у якій вони їздили за адресами мисливців та учасників АТО. У мисливців вони відбирали зброю, а учасників АТО змушували їхати на «перевірку». У ветерана АТО експоліціянт спільно з представниками країни-агресора забрав мікроавтобус на потреби російської армії.”, – розповіли у прокуратурі.

Окрім цього, хвилюючись за окупантів, він привозив їм на блокпости продукти харчування.

Зрадник також показав російським військовим місця для найкращого тактичного і стратегічного розташування ворожої артилерії та іншої техніки з метою недопущення наступу українських військових.

За цими фактами проводиться розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Слідчі заочно повідомили екс-правоохоронцю про підозру у вчиненні цього злочину.

Досудове розслідування проводять слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Полтаві.

Як повідомляв Харків Times, у Куп’янську колишня спеціаліст–криміналіст Нацполіції України добровільно перейшла на бік окупантів і здавала їм місцевих правоохоронців.