Гауляйтер Ізюма передав окупантам банківське майно – зброю та автівки

Слідчі заочно повідомили 53-річному очільнику окупаційної влади м. Ізюм 53-річному Владиславу Соколову про підозру у передачі ворогу майна, що є власністю українського банку (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Це вже третій злочин, у якому підозрюють гауляйтера Ізюма.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, Соколов, який до широкомасштабного російського вторгнення очоював відділ безпеки філії банку в м. Ізюм, 24 квітня добровільно передав окупантам частину банківського майна.

“Серед майна банку, яке опинилося в руках військовослужбовців рф, — чотири автомобілі, 8 пістолетів Макарова та 224 набої до пістолетів калібру 9 мм.”, – розповіли в прокуратурі.

За фактом передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тис. грн  (10 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, у тимчасово окупованому Ізюмі на бік ворога перейшли колишній мер, який балотоувався від Партії регіонів Олександр Божков, колишній працівник міліції Владислав Соколов, та діючі депутати Анатолій Фомичевський і Юрій Козлов.

53-річний мешканець м. Ізюма, колишній працівник місцевої міліції Владислав Соколов підозрюється у державній зраді та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).