В Харківській області через російські обстріли горіли будинки, госпбудівлі та поля пшениці

За добу з 19 по 20 липня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили вісім пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Горіли житлові будинки, господарчі споруди та поля пшениці.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Найбільше від росіян знов дісталося Харківському району області – тут від ворожого вогню виникли три пожежі. Так о 13:28 внаслідок ворожих обстрілів спалахнув житловий будинок. Коли приїхали рятувальники, полум’я охопило 80 кв.м. будинку. Під час події постраждав власник домоволодіння, якого з опіками тіла було госпіталізовано до обласної лікарні м. Харкова.

15 рятувальників з залученням трьох одиниць спецтехніки загасили цю пожежу.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, також трапились у Богодухівському (1), Чугуївському (2) та Ізюмському (2) районах області.

Загалом за добу рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 16, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 8;
  • на проведення аварійно-рятувальних робіт – 2;
  • на допомогу населенню – 3;
  • для допомоги працівникам ЖКГ – 4;
  • інші виїзди – 2.

Піротехніки ДСНС ліквідували 16 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Протягом доби від російських обстрілів в Ізюмському районі загинув 61-річний чоловік, повідомив голова Харківськох обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Поранення отримали 7 мирних мешканців: у Харківському районі – 5 поранених, в Чугуївському – 1, в Богодухівському – 1.”, – розповів очільник області.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 18 по 19 липня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС двічі виїздили на гасіння хлібних полів, які зайнялися через російські обстріли.