Росіяни зруйнували та пошкодили 4800 об‘єктів інфраструктури у Харкові та області

З початку вторгнення рф в Україну у Харківській області станом на 14 липня російські окупанти зруйнували та пошкодили більше 4800 об‘єктів інфраструктури. 85% з них – це житлові будинки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Всього по області окупанти зруйнували та пошкодили більше 4800 об‘єктів інфраструктури. По всій Харківській області 4232 житлових будинки зруйновані або мають пошкодження. У цю цифру входять багатоповерхівки, багатопід’їздні, багатоквартирні будинки – таких більше 2700.”, – розповів очільник області.

Також від дій окупантів постраждали понад  500 навчальних закладів, 100 медичних установ, 97 закладів культури, 12 промислових підприємств.

Олег Синєгубов додав, що українські правоохоронці ретельно документують всі злочини росіян.

Як повідомляв Харків Times, з початку червня російські окупанти щоночі наносять ракетні удари по Харкову. Ворожі ракети руйнують житлові будинки, школи, промислові підприємства. У ніч з 13 на 14 липня російські окупанти здійснили дві ракетні атаки по Харкову – о 23:00 та близько 02:00. Внаслідок ударів пошкоджено приміщення ангару депо метрополітена у Салтівському районі міста  та зруйновано приватне підприємство.