Як навчатимуться діти Харківщини у наступному році – залежить від безпекової ситуації

Фото: school304.com.ua

Наступний навчальний рік у Харківській області розпочнеться як звично – 1 вересня. Але у якому форматі навчатимуться діти Харківщини, залежить від ситуації з безпекою.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

“Харківщина на сьогодні є фронтовою областю. Головне завдання – це зберегти життя та здоров’я наших дітей і вчителів”, – підкреслив Синєгубов.

Зрозуміло, що пріоритетним буде навчання «у школах та за партами» і варіант такого навчання розглядатиметься там, де це дозволятимуть саме міркування безпеки.

Перед навчальним роком школи ретельно перевірять фахівці ДСНС, щоб виключити наявність вибухонебезпечних предметів, подбають про безперебійну працю систем оповіщення та позначення шляхів евакуації.

“У школах або біля них мають бути укриття, де в разі небезпеки зможуть сховатися всі учні та працівники. Під час повітряної тривоги освітній процес буде перерваний та за можливості продовжений в укритті”, – зазначив очільник ХОВА.

Слід також враховувати й те, що, на жаль, в області на сьогодні зруйновано 16 закладів загальної середньої освіти й пошкоджено – 191. А бойові дії в регіоні тривають.

З 260 тисяч дітей, які навчалися у школах Харківщини до початку повномасштабного вторгнення рф, 130 залишили регіон у пошуках безпеки, з них близько половини знаходяться зараз за кордоном. Залишити свої домівки змушені були й більше восьми тисяч учителів області.

Щодо ПТУ та закладів вищої освіти, за словами Синєгубова, розглядається традиційний або змішаний формат навчання (очно-дистанційний). Але – «з урахуванням обмежень воєнного часу» та безумовного забезпечення безпеки учасників освітнього процесу.

Як повідомляв Харків Times, станом на 23 червня, з 24 лютого російські агресори вже відібрали життя в 45 дітей Харківщини, ще 137 дітей були поранені.