У Харківській області через ворожі обстріли горіли дачі, будинки та екосистеми

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 1 по 2 липня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили п’ять пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Горіли приватний і дачний будинки, а також хвойна підстилка і суха трава.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

По дві пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились в Ізюмському та Харківському районах Харківської області, ще одна – в Чугуївському.

У Дергачах після чергового прильоту рашиського снаряду приблизно о 21:30 1 липня трапилась пожежа у приватному двоповерховому будинку. Коли рятувальники приїхали на місце події полум’я охопило дах будинку на площі 80 кв.м. Також горіла розташована поруч господарча споруда на площі 60 кв.м.

“За допомогою 3-х пожежних стволів вогнеборці локалізували вогонь о 22:45 та повністю ліквідовано о 00:30.”, – розповіли у ДСНС.

На одній з пожеж, що не пов’язана з військовими діями, постраждав 36-річний чоловік. Вона виникла о 15:02 у с. Копані Лозівського району. Там в приватному будинку на вул. Садовій через коротке замкнення електричного подовжувача зайнялась прибудова на площі 40 кв.м. Бійці 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини загасили вогонь о 16:20. Під час намагань самостійно загасити вогонь господар оселі отримав опіки рук.

Загалом за добу рятувальники здійснили 23 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 12, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 5, пожежі з інших причин — 7;
  • 3 — на допомогу комунальникам;
  • 2 — для надання допомоги населенню;
  • 6 — інші виїзди.

Також протягом доби піротехніки ДСНС ліквідували 11 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомляв  Харків Times, 2 липня, близько 4 ранку мешканців Харкова розбудили два потужні вибухи. Це російські ракети вдарили по Немишлянському району міста.