Юрдепартамент підвів Харківську міськраду

Фото: Харків Times

Юридичний департамент Харківської міської ради у своїх відповідях на запити містян щодо радянської символіки яка й досі «прикрашає» собою будівлю міськради, «керувався буквою, але не духом закону».

Про це Харків Times довідався з допису в Facebook директора Департаменту міськради з питань інформації та зв’язків із громадськістю Юрія Сидоренка.

«Тут із вчорашнього дня в телеграм-каналах та сайтах новин розганяють «зраду», що міськрада відмовляється знімати з будівлі радянську символіку. Посилання – на відповідь юрдепартаменту. На жаль, змушений констатувати, що колеги з цього департаменту відповіли, керуючись буквою, але не духом закону», – написав Сидоренко.

За його словами, мер Харкова Ігор Терехов «вже давно ухвалив рішення, що герба неіснуючої радянської України на будові міської ради не буде» і його замінить «герб міста-героя Харкова».

Сидоренко запевняє, що роботи із заміни символіки «розпочнуться найближчим часом».

Відомо, що Юрдепартамент міськради обґрунтовував відмову прибрати з фасаду будівлі радянську символіку «художньою цінністю» цих витворів.

Як повідомляв Харків Times, на своїй сесії 11 травня Харківська міськрада змінила назви чотирьох топонімів, пов’язаних із росією. Так, московський район міста став Салтівським, білгородське шосе тепер зветься Харківським шосе, а білгородський узвіз – вулицею Героїв рятувальників. Також змінено назву колишнього московського проспекту – міськрада вирішила, що він повинен носити ім’я Героїв Харкова, хоча більшість харків’ян виступала за назву Ізюмський шлях.