У Харкові проведуть колективні заняття з безпеки під час обстрілів для підприємств та волонтерів

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові фахівці з безпекових питань організували проєкт, мета якого навчити мирних громадян правильній поведінці під час бойових дій.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

До навчань з безпеки запрошують колективи підприємств та спільноти.

“В рамках занять співробітників ознайомлюють з правилами поведінки в зоні надзвичайної ситуації, порядком надання домедичної допомоги та правилами користування засобами захисту. Зокрема, фахівці презентують алгоритми дій під час обстрілу чи потрапляння під завал, а також розповідають, як проводити серцево-легеневу реанімацію, зупиняти внутрішню кровотечу тощо.”, – розповіли у прес-службі.

Заходи проводяться спільно з представниками Національного університету цивільного захисту України, Товариства Червоного Хреста України, Благодійної організації «Благодійний фонд «Харків з тобою» та ін.

Для розгляду питання щодо проведення відповідних заходів з колективом/спільнотою необхідно заповнити анкету, вказавши ймовірну кількість учасників, бажані дату та локацію проведення заходу, а також обравши питання, які потребують висвітлення.

Більш детальну інформацію щодо занять можна отримати за тел.: (0572) 52-51-36, 52-90-08, (057) 721-32-22, 721-32-24.

Разом з цим щоп’ятниці у Харківскьому метрополітені відбуваються аналогічні заняття для цивільних громадян. Сьогодні, 1 липня, на чотирьох станціях метрополітену рятувальники провели тренінги з виживання в умовах бойових дій, розповіли у прес-службі ДСНС області.

“Люди, що їх відвідали дізналися як вберегтись від небезпечних факторів надзвичайних ситуацій, обстрілів та надати допомогу іншим. Зокрема фахівці цивільного захисту розповідали про правила поведінки під час повітряної тривоги, як грамотно обрати чи організувати укриття, отримали базові знання щодо мінної безпеки.”, – повідомили у ДСНС.

Наступний такий тренінг планується провести у п’ятницю, 8 липня.

Як повідомляв Харків Times п’ятому місяці російських обстрілів Харківська міськрада зайнялася укриттями у житлових будинках.