Футбольні поля бази «Металіста» вдалося врятувати, – Терехов

Фото: metalist1925.com

Футбольні поля навчально-тренувальної бази ФК «Металіст» у селищі Високий, які у червні потрапили під ворожий обстріл, вдалося врятувати.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю Харківського міського голови Ігоря Терехова виданню Радіо Свобода.

«Я був на футбольній базі “Металіста” після того, як туди прилетіли ракети. Ворог завдав великої шкоди. Сама база розбита, але силами наших комунальних служб та волонтерів футбольні поля поки що нам вдалося врятувати. На них зможуть тренуватись наші футбольні команди: і підліткові, і професіонали», – зазначив мер.

За його словами, також місто доглядає за стадіоном «Металіст», який минулого року перейшов у комунальну власність.

«Я дуже хочу, щоб після нашої перемоги ми знову проводили там футбольні матчі, щоби збиралися люди. Це знаково для нас, тому що у Харкові дуже люблять футбол», – зазначив Ігор Терехов.

Також він повідомив, що і ФК «Металіст», і ФК «Металіст 1925» зараз функціонують. За його словами, із клубів пішло багато легіонерів, проте це природний процес. Основний же кістяк футболістів перебуває за кордоном, де проходять збори. Крім того, ФК «Металіст», який минулого сезону грав у першій лізі, подав заявку на прем’єр-лігу.

Як повідомляв Харків Times, розташований у селищі Високий навчально-тренувальний центр харківського ФК “Металіст” зазнав значних пошкоджень внаслідок влучання російської ракети, яку було запущено  з боку російського бєлгорода.