Вночі «подаруночок» з російського бєлгорода влучив у підприємство в Основ’янському районі Харкова

Минулої ночі російські покидьки дещо «змінили графік» ракетного удару по Харкову та Харківській області. «Подарунки від братів» із сусіднього бєлгорода прилетіли не о звичних вже 23:00, а близько першої годині ночі. Одна з ракет влучила у підприємство в Основ’янському районі міста.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«За даними слідства, близько 1 години ночі 30 червня 2022 року російські військові нанесли ракетний удар по підприємству в Основ’янському районі м. Харкова. Вказані дії окупантів призвели до пошкодження будівлі. Від ракетного удару утворилась воронка глибиною 12 метрів», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вже розслідують цей напад як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

Як повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, без «нічних даруночків» не залишилися й інші райони міста й області.

«Вночі росіяни крилатими ракетами влучили по об‘єктах Індустріального та Основ‘янського районів. Попередньо – без постраждалих. У результаті ударів є також пошкодження будинків в Безлюдівці, постраждалих немає», – розповів Синєгубов.

Взагалі протягом минулої доби російські загарбники обстрілювали Чугуївський, Харківський, Богодухівський та Ізюмський райони Харківської області. У Золочеві після обстрілів пошкоджені шість житлових будинків й залізнична станція «Одноробівка». В Ізюмському районі загинув 55-річний чоловік, шестеро мирних мешканців області зазнали поранень, серед них – дитина.

На території області тривають активні бойові дії. На Харківському напрямку окупанти ведуть оборонні бої, намагаючись стримати наших військових. Ворог веде обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях наших військових та по мирних містах і селах. Завдає авіаударів.

«Наші захисники придушили спробу штурмових дій ворога в районі Дементіївки. Зазнавши втрат, окупанти відійшли. В районі Ізюма ворог проводить перегрупування своїх сил та веде оборонні бої. Віримо в наших захисників!», – повідомив голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, У ніч на 29 червня російські загарбники зруйнували завод «Машгідропривід», що знаходився у Слобідському районі Харкова. Це підприємство більше не зможе випускати гідроциліндри для сільгосптехніки чи машин, потрібних у комунальному господарстві. Російський «Іскандер» «звільнив» від роботи близько ста харків’ян.