В Золочеві під завалами зруйнованого рашистами будинку знайдено фрагменти тіла жінки

Фото: ДСНС у Харківській області

29 червня у селищі Золочів Харківської області під час розбирання завалів зруйнованого російською ракетою ще тиждень тому багатоквартирного будинку рятувальники відшукали фрагменти тіла загиблої жінки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Після удару, який рашисти нанесли по мирному селищу 22 червня, було відомо про трьох загиблих. Тіла двох з них рятувальники відразу дістали з-під завалів зруйнованого 16-тиквартирного двоповерхового будинку.

Російські окупанти щодня жорстоко обстрілюють Золочів. 29 червня, о 12:54 в смт. Золочів внаслідок попадання ворожих боєприпасів спалахнули два виробничо-складських приміщення на загальній площі 1600 кв.м. 12 рятувальників з залученням двох одинць спецтехніки загасили цю пожежу о 15:00. За попереднью інформацією, жертв і постраждалих не було.

30 червня о 01:43 у багатостраждальному Золочеві спалахнув будинок по вулиці Шевченко, 30. Ця пожежа не пов’язана з ворожими обстрілами, її причина наразі встановлюється. Коли рятувальники приїхали на місце події, вогонь охопив приблизно 100 кв.м. . Під час гасіння пожежі в одній з кімнат, рятувальниками було виявлено тіло 61-річного чоловіка.

О 3:16 два відділення ДСНС на автоцистернах загасили цю пожежу.

Загалом за добу з 29 по 30 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 18 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 11, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 2, пожежі з інших причин — 9;
  • 3 — на проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 1 – допомога ЖКГ;
  • 4 — для надання допомоги населенню.

Крім того, піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 34 залучення та ліквідовано 10 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 29-30 червня російські загарбники обстрілювали Чугуївський, Харківський, Богодухівський та Ізюмський райони Харківської області. У Золочеві після обстрілів пошкоджені шість житлових будинків й залізнична станція «Одноробівка». В Ізюмському районі загинув 55-річний чоловік, шестеро мирних мешканців області зазнали поранень, серед них – дитина.