У Харкові зробили перший крок по перейменуванню театру імені Пушкіна

В Харківській обласній раді розпочався процес, результатом якого має стати нова назва театру, що наразі містить ім’я російського поєта Олександра Пушкіна.

Про це Харків Times повідомили в Харківські облраді.

Планується, що Харківський академічний російський драматичний театр імені Пушкіна буде переіменовано на Харківський академічний драматичний театр. З такою ініцативою до постійної комісії з питань науки, освіти та духовності Харківської обласної ради звернувся колектив театру.

«У зв’язку з агресією Росії проти України, враховуючи політику Міністерства культури та інформаційної політики України з питань дерусифікації, декомунізації та деколонізації сучасної України, спрямованої на заміну радянського й російського спадку на український, очищення громадського простору від пропагандистських наративів, виникла необхідність перейменування Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна на Харківський академічний драматичний театр», – повідомили розробники проєкту.

Сьогодні, 23 червня, на засіданні постійної комісії з питань науки, освіти та духовності облради було підтримано пропозицію колективу щодо зміни назви театру.

Остаточне рішення мають прийняти депутати облради під час, яка відбудеться у режимі відеконференції. Дату сесії поки не оголошували.

Як повіцдомляв Харків Times, депутати Харківської обласної ради на сесії  25 листопада вже вдруге не затвердили директора Харківського російського драматичного театру імені О. С. Пушкіна Анатолія Винника, який переміг у конкурсі на посаду, у якості керівника цього колективу.