Як подати заяву для перерахунку – роз’яснення «Харківських тепломереж»

Фото: city.kharkov.ua

Харків’яни, які не мають лічильників на гарячу воду, але через війну покинули домівку та не користуються послугою, можуть подати подати заяву для перерахунку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на КП “ХТМ”.

Абонентам можна надати фото або скрін з електронного сервісу «Дія» довідки ВПО (довідка має бути у формі «повна інформація»). Також при оформленні заяви споживачі мають звертатися не до конкретної посадової особи, а у «шапці» листа вгорі зазначити наступне: КП «Харківські теплові мережі», ПІБ заявника, адреса, за якою необхідно виконати перерахунок. При відправленні звернення електронною поштою розглядаються як звернення, оформлені як електронний лист, так і звернення, у яких додано скрін/фото заяви.

«Слід зауважити, що обов’язково має бути зазаначена адреса, за якою необхідно виконати перерахунок, та додана довідка (довідки) ВПО. Текст заяви споживача може бути написаний у довільній формі, наприклад: «Просимо зробити перерахунок по гарячій воді за такою-то адресою і на стільки-то осіб», – йдеться у повідомленні..

Нагадаємо, що абонентам, які не мають лічильників гарячої води і які через війну були змушені виїхати з Харкова, зроблять перерахунок нарахувань за послуги. Для розгляду питання про перерахунок нарахувань по гарячій воді (у випадку відсутності квартирного приладу обліку гарячої води) необхідно подати заяву та копію одного з документів, що підтверджують тимчасове непроживання абонента (довідка тимчасово переміщеної особи, довідка про тимчасове місце проживання, лікування, роботи).

Заяву та документи можна надіслати на електронну пошту: [email protected] або поштою: м. Харків, 61037, вул. Мефодіївська, 11.

Як повідомляв Харків Times, мешканців Харкова звільнили від сплати за комунальні послуги, які надає місто. Пільговий період розпочався з 24 лютого і не стосувався нарахувань за електрику та газ.

З 1 червня підприємства житлово-комунального господарства міста Харкова відновили нарахування плати за послуги, що надає місто: опалення, гарячу та холодну воду, вивіз сміття. Сплачувати за спожите харків’янам потрібно буде у липні.