У Харкові повернули сплату за воду, вивіз сміття та опалення

Фото: lenta.ua

У Харкові закінчилися комунальні канікули, коли мешканці не платили за послуги, що надає місто: опалення, гарячу та холодну воду, вивіз сміття. З 1 червня підприємства житлово-комунального господарства міста Харкова відновили нарахування плати за ці послуги.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Про рішення відновити платню повідомили директори комунальних підприємств: «Харківські теплові мережі», «Харківводоканал», «Жилкомсервіс» та «Комплекс із вивезення побутових відходів» під час пресконференції 3 червня.

Керівники КП зазначили, що протягом трьох місяців працівники комунальних підприємств робили все можливе, щоб навіть в умовах війни місто жило: ремонтували трубопроводи, відновлювали тепло- та водопостачання, прибирали двори, вивозили сміття, запускали ліфти тощо. За цей час з харків’ян не брали плату за комунальні послуги. Проте підприємства не мають фінансової можливості продовжувати роботу в такому режимі.

Так, внаслідок масованих обстрілів багато об’єктів критичної інфраструктури було знищено або зазнали серйозних пошкоджень. Щоб підприємства могли якнайшвидше відновити їх та якісно підготувати Харків до нового опалювального сезону, було прийнято рішення відновити оплату послуг ЖКГ.

Усі нарахування за комунальні послуги з 24 лютого до 1 червня будуть списані. Комунальні підприємства зроблять перерахунок, та вже у липні харків’яни отримають квитанцію з нарахуванням за минулий місяць. Якщо харків’яни мали заборгованість з оплати до 24 лютого, вона також буде внесена до платіжки. Тим харків’янам, які оплачували послуги під час війни, зроблять перерахунок та внесені суми врахують як оплату з 1 червня. Тарифи на комунальні послуги залишаються незмінними.

Як повідомляв Харків Times, мешканців Харкова звільнили від сплати за комунальні послуги, які надає місто. Пільговий період розпочався з 24 лютого і не стосувався нарахувань за електрику та газ.