У Харкові рятувальники 11 годин гасили склади з деревиною, які спалахнули через російський обстріл

Фото: ДСНС у Харківській області

Дев’ять підрозділів рятувальників близько 11 годин гасили масштабну пожежу, що виникла внаслідок ворожого виникла вночі внаслідок ворожого обстрілу в Основ’янському районі міста Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Російський снаряд влучив у складську будівлю з деревиною приблизно у 00:32 3 червня.

“Площа пожежі склала 3000 кв.м. З пожежею боролись 9 пожежно-рятувальних відділень ДСНС. Об 11:30 їм вдалось повністю приборкати вогонь.”, – розповіли у ДСНС.

Протягом доби 2-3 червня харківські рятувальники загасили 10 пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Горіли приватні будинки, господарчі споруди, гаражі, сільськогосподарські та складські об‘єкти, хвойний ліс. Окрім Харкова пожежі виникали у Харківському та Чугуївському районах області.

У Циркунах Харківського району ворожі снаряди спричинили шість пожеж у приватних маєтках. Зранку горіли приватний будинок на площі 300 кв.м., господарча споруда на площі 60 кв.м., ангар з зерном на площі 200 кв.м. та 2 автівки. Вже вночі горів будинок та 2 господарчі споруди на площі близько 200 кв.м.

Загалом за добу рятувальники здійснили 31 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 19, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 10, пожеж з інших причин — 5;
  • 6 — для надання допомоги населенню та комунальникам;
  • 6 — інші виїзди.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 22 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, у ніч з 1 на 2 червня російські військові нанесли удари по школі у Київському районі Харкова та промисловому об’єкту у Слобідському районі міста. Внаслідок обстрілу школи загинула одна жінка.