Минулої доби в Харкові та області через російські обстріли сталися три пожежі

Ілюстративне фото: ДСНС

За добу з 15 по 16 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС тричі гасили пожежі, викликані ворожими обстрілами. Палало в Індустріальному районі міста та у Харківському й Богодухівському районах області.

Про це Харків Times повідомили у Головному управління ДСНС області.

Ціллю обстрілів стали такі «суто військові об’єкти», як адміністративна будівля, виробниче приміщення та – мабуть, найстрашніша для російських військових – «екосистема на відкритій території».

Велика пожежа з невідомих поки що причин, не пов’язаних з війною, сталася у селищі Буди Харківського району області. Там на площі 250 кв. метрів палав дах житлового будинку барачного типу. Пожежа розпочалася о 19:26 в одній з квартир дерев’яного бараку та швидко перекинулася на його дах.

«З вогнем до 21:25 боролись 5 оперативних відділень рятувальників. Постраждалих немає», – йдеться у повідомленні ДСНС.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано дев’ять ворожих боєприпасів. Двічі рятувальники допомагали комунальним службам у розчищенні зруйнованих об’єктів від завалів.

Як повідомляв Харків Times, о 14:00 12 червня внаслідок ворожого обстрілу спалахнув хвойний ліс у Високобірському лісництві Ізюмського району Харківщини. Полум’я охопило площу біля 4 га. Пожежу вдалося ліквідувати о 16:20 спільними зусиллями підрозділу ДСНС та Андріївської місцевої пожежної команди.