В Ізюмському районі через російський обстріл виникла лісова пожежа

Фото: Цензор

За добу з 12 по 13 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області сім пожеж, спричинених російськими обстрілами. Палали житлові будинки, господарчі споруди, складська будівля, а також вигоріло понад 8 га екосистем.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились Чугуївському (3), Ізюмському (3) та Богодухівському (1) районах області.

О 14:00 12 червня в результаті ворожого обстрілу спалахнув хвойний ліс у Високобірському лісництві Ізюмського району Харківщини. Полум’я охопило площу біля 4 га. Пожежу вдалося ліквідувати о 16:20 спільними зусиллями підрозділа ДСНС та Андріївської місцевої пожежної команди.

Також рятувальники загасили дві масштабні пожежі у тимчасово окупованій Балаклії. У приватному секторі міста загорілися  житлові будинки на площі 1000 та 500 кв.м.

О 13:24 12 червня на території Свято-Архистратиго-Михайлівського жіночого монастиря що у с. Світловщина Лозівського району загорівся сінник та покрівля господарчої споруди. Полум’я охопило площу біля 800 кв.м. Три відділення служби порятунку на автоцистернах з міста Лозова загасили цю пожежу. Її причина наразі встановлюється. За попередніми даними, люди під час події не постраждали.

Загалом за добу рятувальники здійснили 21 оперативний виїзд, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 14, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 7, пожеж з інших причин — 7;
  • 3 — для надання допомоги населенню;
  • 4 — інші виїзди.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 12-13 червня внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення двоє людей.