На Ізюмському напрямку прориву ворожих військ немає, ЗСУ міцно тримають оборону – Синєгубов

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Протягом доби 12-13 червня у Харківській області російські окупанти одночасно з проведенням активних бойових дій продовжили терор цивільного населення, обстрілюючи мирні міста. Внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення двоє людей.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова у Telegram.

Вдень 12 червня ворог обстрілював житлові райони Харкова, зокрема, Шевченківській, з артилерії та РСЗВ “Смерч” та “Ураган”.

Вночі було декілька ракетних ударів по промислових будівлях. Внаслідок денних обстрілів один цивільний отримав поранення. Також окупанти обстріляли Чугуївський та Ізюмський райони області. У Коробочкиному – один поранений.

На півночі та північно-східному напрямку від Харкова тривають активні бойові дії. Ворог намагається компенсувати втрати своєї живої сили. Гарячим залишається Ізюмський напрямок. Там ворог намагається атакувати наші позиції, однак успіхів не має. Цей напрямок для ворога є принциповим, адже через нього він направляє додаткові сили в Донецьку та Луганську області.

“На Ізюмському напрямку постійно йде перегрупування ворога, він великими силами атакує наші позиції. Однак прориву немає. Наші збройні сили свої позиції тримають, та намагаються не допустити переправлення ворожих військ на Донецьку та Луганську області”, – розповів Олег Синєгубов.

Очільник області також підтвердив оприлюднену Amnesty International інформацію, що російські війська неодноразово обстрілювали Харків забороненими касетними боєприпасами.

“У нас такий випадок (обстріл мирного міста забороненими касетними боєприпасами) вже не перший. Так, дійсно, це виключно житлові райони потрапляють під удар. Як стає безпечно, на місце події виїжджають правоохоронні органи та фіксують всі такі факти. Зібрану інформацію передають до Києва і далі – до міжнародних організацій”, – розповів Олег Синєгубов.

Наші захисники тримають свої позиції. Учора в районі Ізюма наші ЗСУ збили винищувач-бомбардувальник Су-34. Літак упав на тимчасово окуповану територію. Ударна авіація Повітряних Сил України завдала потужних ударів по скупченню техніки та живої сили ворога, знищили склад ракетно-артилерійського озброєння.

Як повідомляв Харків Times, напередодні свята Трійці, 11 червня, та у святкову ніч 12 червня у Харківській області внаслідок російських обстрілів загинули троє людей і четверо були поранені.

12 червня близько 10:00 в районі міста Ізюм у Харківській області зенітні ракетні Повітряні Сили ЗС України уразили російський винищувач-бомбардувальник Су-34.