У Печенігах через російські обстріли загинула жінка, її тримісячна дитина поранена

Фото: fakty.com.ua

Протягом доби 13-14 червня у Харківській області внаслідок російських обстрілів загинула жінка і п’ятеро людей отримали поранення. Серед постраждалих – тримісячна дитина загиблої.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова у Telegram.

Минулої доби під ворожий вогонь потрапив Харків. Внаслідок обстрілів у селищі Жуковського отримала поранення одна людина.

В області рашисти обстріляли Харківський, Ізюмський, Богодухівський та Чугуївський райони. Російські снаряди пошкодили приватні будинки, господарчі споруди, склади, також викликали лісові пожежі.

“У селищі Малинівка через обстріли окупантів поранення отримали двоє дітей – хлопчик 11 та дівчина 17 років. У смт Печеніги поранена дитина 3 місяців, на жаль, її 35-річна мати загинула. У с. Завгороднє один поранений. Загалом в області 1 людина загинула, 5 – поранені, в тому числі 3 дітей.”, – розповів очільник області.

Потужні вибухи, які напередодні ввечері, 13 червня чули мешканці Харкова викликали ворожі ракети, які влучили у складські приміщення у Харківському районі. Хоча було чутно сім вибухів, повідомляється, що у склади влучили чотири ракети. Можливо, частина потужних звуків, схожих на вибухи – це результати діяльності нашої протиповітряної оборони.

Внаслідок ракетного удару на складах виникла пожежа, горіли вантажні автомобілі. Площа займання склала 2000 кв. м.

На території області тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог, як і раніше, сконцентрований на обороні. На Ізюмському – ворог намагається встановити контроль над Богородичним та готує наступ на Слов’янськ.

Наші захисники протидіють ворогу, завдаючи йому відчутних втрат. У районі Ізюма нашими військовими знищено черговий російський вертоліт Ка-52.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 12-13 червня у Харківській області російські окупанти одночасно з проведенням активних бойових дій продовжили терор цивільного населення, обстрілюючи мирні міста. Внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення двоє людей.

13 червня в Харківській області на Ізюмському напрямку зенітно-ракетний дивізіон холодноярців 93-ої бригади “Холодний Яр” збили російський гелікоптер Ка-52, також відомий як «Алігатор».