В окупованій Боровій рашисти призначили гауляйтера з Білорусі

Російські загарбники, що вже другий місяць окупують Борову Харківської області, призначили нового “очільника” громади. Разом з військовим комендантом з Новосибірська громадою керує цивільний очільник з білоруського міста Барановичи.

Про це Харків Times повідомили у Борівській селищній раді.

“Андрій Вікторович Семашко, за оперативними даними, раніше був заступником голови, керуючим справами Барановичского виконкому Брестської області Республіки Білорусь. До цього очолював відділ ЖКГ у виконкомі міста Барановичі”, – йдеться в повідомленні.

1 червня Андрія Семашко було представлено активу Борівськоі громади Ізюмського району Харківської області в якості голови громади від окупаційної влади. Як будуть поділені повноваження між ним та військовим комендантом з Новосибірська Сергієм Роздорожним, не уточнюється. Однак можна припустити, що Семашко вирішиватуме питання у цивільний сфері, Роздорожний – у військовій.

Станом на сьогодні, 10 червня, у різних населених пунктах Борівської ОТГ та за їх межами спостерігається присутність окупаційних військ та ворожої техніки.

“Село Чернещина окупанти закрили на в‘їзд і на виїзд. Пускають сюди виключно місцевих жителів. Ймовірно, там знаходиться значна частина ворожих сил.”, – розповіли у селищній раді.

Окупанти відремонтували залізничні містки на території громади для транспортування своєї військової техніки та зброї. Ремонтні роботи на гороховатському мосту відклали, натомість будують понтонну переправу через Оскіл у Куп‘янському районі.

Щоб зменшити рівень води у Сіверському Дінці і полегшити його форсування, окупанти частково відновили зруйновану дамбу на Оскільському водосховищі, тож поступово почала прибувати вода. На своїх інформаційних ресурсах рашисти розповідають, що хочуть наповнити водосховище, щоб забезпечити питною водою жителів Донбасу. Та з огляду на те, з якою «турботою» вони знищують населені пункти на своєму шляху, у тому числі і Донецької області, разом з жителями, цілком зрозуміло, що потреби людей їх абсолютно не цікавлять.

Як повідомляв Харків Times, окупанти протирічать самі собі у визначенні статусу захопленої Борівської ОТГ: спочатку громаду відносили до так званої “лнр”, тепер рахують Харківську область у складі рф.