Внаслідок нічного обстрілу Новобаварського району Харкова загинули троє людей (фото)

Фото: ДСНС

У Харкові правоохоронці розпочали досудове розслідування стосовно обстрілу російськими загарбниками Новобаварського району міста у ніч на 9 червня. Розслідування ведеться за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«За даними слідства, в ніч на 9 червня російські військові обстріляли Новобаварський район м. Харкова. Внаслідок ворожого обстрілу загинуло троє людей, ще п’ятеро отримали поранення. Крім того, повністю зруйновано ресторан та пошкоджено навчальний заклад», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється СВ Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, внаслідок обстрілу сталися пожежі у будівлях кафе, продовольчого магазину та шкільній бібліотеці. Часткового руйнування зазнала будівля школи. Загальна площа пожеж склала близько 500 кв. метрів. Більше чотирьох годин з вогнем боролися 50 рятувальників особового складу ДСНС, було задіяно дев’ять одиниць пожежно-рятувальної техніки.

«О 03:10 усі пожежі були ліквідовані», – йдеться у повідомленні ДСНС.

Як уточнили Харків Times в Головному управлінні Нацполіції області, до повномасштабного вторгнення російських військ на територію України у пошкодженій школі навчалися 117 дітей. Зараз шкільна бібліотека «зазнала часткових руйнувань», у школі немає вікон, а постраждале кафе на виїзді з міста зруйновано повністю.

Як розповіли Харків Times у Харківській міській раді, наразі рятувальники разом із комунальними службами ліквідують наслідки нічних обстрілів.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 8 по 9 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області 16 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли житлові будинки, господарчі споруди, майстерня, сінник, складські будівлі, гаражі та автомобілі, будівля кафе, магазин, шкільна бібліотека, а також хвойні ліси.