У Харкові через російські обстріли горіли кафе, магазин та бібліотека (фото)

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 8 по 9 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області 16 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли житлові будинки, господарчі споруди, майстерня, сінник, складські будівлі, гаражі та автомобілі, будівля кафе, магазин, шкільна бібліотека, а також хвойні ліси.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Найбільше дісталося Чугуївському району області – тут рятувальники ліквідували вісім загорянь, що виникли через удари рашистів. Пожежі, спричинені російськими обстрілами, також трапились у Новобаварському (2) районі Харкова, Ізюмському (2), Богодухівському (2) та Харківському (2) районах області.

“Внаслідок ворожого обстрілу близько 23:00 пожежі стались у будівлях кафе, продовольчого магазину та шкільній бібліотеці у Новобаварському районі Харкова. Загальна площа пожеж склала біля 500 кв.м. Часткових пошкоджень зазнала будівля школи.”, – розповіли у ДСНС.

Гасили ці пожежі 50 рятувальників з залученням дев’яти одиниць пожежно-рятувальної техніки. О 03:10 усі пожежі були ліквідовані. За попередніми даними 2 особи загинуло, ще 4 чоловік зазнали травм.

Загалом за добу рятувальники здійснили 34 оперативні виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 27, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 16, пожеж з інших причин — 11;
  • 4 — для проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 1 раз на допомогу комунальним службам;
  • 2 виїзди для надання допомоги населенню та на ліквідацію наслідків ДТП.

Аварійно-рятувальні роботи проводились на 4-х зруйнованих рашистами об’єктах у Салтівському, Київському, Холодногірському та Індустріальному районах Харкова. Залучено 30 рятувальників та 8 одиниць спеціальної техніки.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 137 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 8-9 червня в Харківській області від російських обстрілів загинули двоє та зазнали поранень 11 людей. У селі Елітне отримав поранення тракторист, який підірвався в полі на російській міні.