Тривають роботи з відновлення телесигналу в Харкові та області – Держспецзв’язку

Під час обстрілу російськими військовими цивільної інфраструктури Харкова снарядом було пошкоджено один із об’єктів Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який забезпечував трансляцію українського телебачення та радіо у місті й області. Через пошкодження обладнання у Харкові та частині області тимчасово недоступний сигнал цифрового телебачення Т2 та низки радіостанцій.

Про це Харків Times повідомили у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку).

«Вже розпочато роботи з відновлення пошкодженої інфраструктури та заміну знищеного обладнання концерну», – йдеться у повідомленні.

У Держспецзв’язку нагадують, що, поки тривають роботи, українське телебачення та радіо можна дивитися та слухати онлайн чи підключитися до популярних сервісів інтернет-телебачення. Також розкодовані українські канали можна знайти на супутнику. Сигнал можна зловити будь-яким супутниковим приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові правоохоронці розпочали досудове розслідування стосовно обстрілу російськими загарбниками Новобаварського району міста у ніч на 9 червня. Розслідування ведеться за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК).