Працювали злагоджено – полонений росіянин про бойову майстерність харківського “Кракену” (відео)

21-річний військовослужбовець армії рф Кирило Беклешов, який потрапив у полон під Харковом, упевнений, що його підрозділ зіткнувся не зі звичайними бійцями, а спецпідрозділом, настільки чітко і злагоджено діяли українці.

Про це Харків Times дізнався з відео бесіди, яку оприлюднив український блогер Володимир Золкін.

В Україну Беклешов, єфрейтор взводу розвідки в/ч 29760 вторгся разом зі своїм батальйоном 24 лютого з боку Білгородської області. Зайшли колоною, у складі якої були танки, броньована техніка, «Урали», «КамАЗи» – приблизно 50 машин. Прямували у бік Харкова, але до Харкова не доїхали, зупинилися у Циркунах. Після чого взвод розвідки постійно змінював дислокацію – їх перекидали до Вільховки, Бісквітного, Малої Рогані.

За словами полоненого, напередодні вторгнення їх комбат сказав, що вони заходять в Україну на три дні як миротворці. Їх миротворча місія полягала начебто у захисті російськомовного населення від нацистів. Але дуже скоро Беклешов усвідомив, що на території України йде справжнісінька війна, а не спецоперація. Внаслідок обстрілів з боку ЗСУ його підрозділ постійно втрачав людей та техніку.

Беклешов встиг повоювати місяць – 25 березня його взяли в полон, коли він разом з іншими росіянами потрапив у засідку ЗСУ. За його словами, українські військовослужбовці відкрили мінометний вогонь по їх позиції в селі Бісквітне. Російських військовослужбовців було 20, і вони вирішили відступати.

«Одна «мотолига» (МТ-ЛБ – це легка броньована техніка, прим. ред) була на ходу, ми на неї все застрибнули, 20 людей і почали від’їжджати, поїхали через Вільхівку та нарвались на ЗСУ. Але це були не прості ЗСУшники, а якийсь спецпідрозділ, бо вони працювали дуже добре, оперативно. Вони злагоджено працювали. ну, я не знаю, хто саме був. Може, ЗСУ, може, Азовці», – розповів полонений окупант.

Добре та оперативно по ворогові працювали бійці харківського спецпідрозділу Kraken.

У тому бою, за словами Беклешова, крім нього в полон потрапили ще п’ять окупантів. Сам Беклешов був поранений у руку. Після полону його доправили до шпиталю, де надали медичну допомогу. Доля інших росіян, взятих у тому бою в полон, йому не відома.

Кирило Беклешов родом із Пскова. Його звання – єфрейтор, старший розвідник, служив за контрактом у в/ч 29760, яка базується в Лузі Ленінградської області.
Він розповів, що вирішив піти служити за контрактом після невдалих пошуків знайти підходящу йому цивільну роботу. Оголошення про службу в армії побачив на сайті Avito.

Як повідомляв Харків Times, російська пропаганда назвала наш харківський «Кракен» «кримінальниками» та «карателями»