Росіяни двічі за добу нанесли ракетні удари по аеродрому “Коротич” під Харковом (фото)

Фото: Харківський аероклуб ім.ВС. Гризодубової

Протягом доби 4 червня російські загарбники двічі обстріляли ракетами цивільний аеродром “Коротич” під Харковом. З початку війни це вже третій удар по улюбленому харків’янами аеродрому, де ніколи не було вйськової техніки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського аероклубу ім.ВС. Гризодубової у Facebook.

Перший удар окупанти, за їхньою варварською традицією, нанесли ще до світанку. За інформацією прокуратури області, вночі 4 червня 2022 року російські військові нанесли чотири ракетних удари по цивільному аеродрому у Харківському районі. Внаслідок цього пошкоджено декілька ангарів та літаки цивільної авіації.

Вдруге рашисти вдарили пізно ввечері 4 червня.

“Близько 23:00 ворог знову підступно наніс три ракетно-артилерійських удари по вже зруйнованій інфраструктурі аеродрому «Коротич». Люди встигли сховатися. Проте два пошкоджених ангари були зруйновані повністю, а разом з ними – і вся авіаційна техніка, – а це легкі спортивні і тренувальні літаки.”, – розповіли у Харківському аероклубі.

Внаслідок повторного удару було повністю зруйновано найбільший і найстаріший ангар, побудований ще у 60-х роках минулого століття. Ангару, який знаходився поруч, також більше немає. Літаки, які піднімалися в небо в ознайомлювальні, туристичні та навчальні польоти, використовувалися приватними пілотами для повітряних мандрів, знищені. А з ними – і мрії сотень і тисяч закоханих у небо людей.

Російські окупанти, не досягнувши жодної  з поставлених у цій війні цілей, люто мстять за свої поразки, намагаючись знищити все про, що ми мріяли, чим пишалися і в що закохувалися.

За фактом обстрілу цивільного аеродрому розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв  Харків Times, 3 березня авіація російських окупантів вдарила по аеродрому “Коротич” під Харковом.