Окупанти застосували фосфорні боєприпаси у районі Черкаських Тишків

Фото: slovoidilo.ua

Протягом доби 4-5 червня російські окупанти провдовжили обстрілювати населенні пункти Харківської області, в том числі, фосфорними боєприпасами, які заборонені міжнародними домовленостями.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласной військової адміністрації Олега Синєгубова.

За словами очільника області, удар забороненими фосфорними боєприпасами російскі нелюди нанесли у районі Черкаських Тишків.

Під ворожий вогнем знов опинилося село Циркуни Харківського району. Внаслідок обстрілу в селі знову зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, сталися пожежі.

З важкої зброї обстріляні Дергачі та навколишні села. Постраждалих немає.

Також ворог обстріляв населені пункти Чугуївського району. В м. Чугуїв поранення отримав чоловік 52 років. У селах Коробочкіне та Чкаловське 2 поранених. Ще 2 поранених в смт Малинівка. В місті Балаклія Ізюмського району поранення отримала літня жінка.

У Харківській області тривають бойові дії, окупанти намагаються обстрілювати позиції наших захисників та втримати раніше захоплені території. Також загарбники зробили спробу наступу у напрямках Довгеньке — Долина та Бражківка — Вірнопілля. Україньскі Збройні Сили тримають позиції та завдають ворогу відчутних втрат.

Довідка: фосфорні боєприпаси начиняють білим фосфором або запальними речовинами на його основі. Їхня температура горіння залежить від низки умов і становить 900-1200 градусів. Білий фосфор спричиняє важкі опіки.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 3-4 червня внаслідок обстрілів російських окупантів у Харківській області отримали поранення десять людей, серед них – 11-річна дитина.