Рятувальники близько двох годин гасили пожежу на вулиці Суздальські ряди

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 31 травня по 1 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області сім пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли приватні будинки, господарчі споруди, гаражі, сільськогосподарські та складські об‘єкти, хвойний ліс.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Три пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Золочівській громаді Богодухівського району, ще по одній пожежі у Київському районі Харкова, а також Харківському, Чугуївському та Ізюмському районах області.

У смт. Золочів ворожий снаряд влучив у житловий будинок та зруйнував його. Співробітниками ДСНС з-під завалів було врятовано 72-річну жінку, а також вилучено тіло загиблої жінки 1948 р.н.

О 19:49 31 травня на номер служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу у двоповерховій адміністративній будівлі на вул. Суздальські ряди, 12/1 Холодногірського району міста Харкова. Горіли дах та приміщення прибудови до двоповерхової будівлі. Площа пожежі склала близько 100 кв.м.

25 рятувальників з залученням п’ти одиниць спецтехніки загасили цю пожежу о 21:17. Під час події загиблих або постраждалих не було.

Загалом за добу рятувальники здійснили 31 оперативний виїзд, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 16, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 7, пожеж, що сталися з інших причин — 9;
  • 5 — для надання допомоги населенню;
  • 3 – для надання допомоги комунальним службам та проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 7 — інші виїзди.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 23 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, через ворожі обстріли у Чугуєві  загорілися чотири гаражі та легковий автомобіль.