Окупанти обстріляли гаражі у Чугуєві та будинки у Циркунах

Фото: Олег Синєгубов/Facebook

За добу з 28 по 29 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області дев’ять пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли приватні житлові будинки, господарчі споруди, гаражі, автомобілі, газовий трубопровід,

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Найбільше дісталося Харківському району області – тут рятувальники ліквідували шість загорянь, що виникли через удари рашистів. Ще дві такі пожежі виникли у Чугуївському районі і одна – в Богодухівському районі області.

П’ять пожеж одночасно виникло у селищі Циркуни, яке рашисти обстріляли близько 11:00 28 травня.

“Горіли приватні житлові будинки, загальна площа пожеж склала 560 кв.м. На щастя всі вони не набрали значних масштабів і були оперативно ліквідовані.”, – розповіли рятувальники.

О 14:11 розпочався обстріл житлового масиву в м. Чугуєві. Через ворожий обстріл загорілися чотири гаражі та легковий автомобіль. Площа пожежі склала 150 кв.м. Аби загасити полум’я повністю, рятувальникам знадобилось три години. Під час самостійного гасіння пожежі постраждав власник одного з гаражів, чоловік 1957 року народження. Він отримав опіки обличчя І ст., від госпіталізації відмовився.

Загалом за добу рятувальники здійснили 25 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 19, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 9, пожеж, що сталися з інших причин — 10;
  • 3 рази рятувальники викликались для проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 2 — для надання допомоги населенню та комунальникам;
  • 1 — інші виїзди.

Аварійно-рятувальні роботи проводились у зруйнованих житлових будинках Шевченківського та Салтівського районів міста Харкова. Крім того, ще у Основ’янському районі рятувальники надавали допомогу комунальним службам проводити розбирання завалів в школі.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 42 ворожих боєприпаси.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 27-28 травня російські окупанти нанесли удари по Київському району Харкова та Харківському району області. Внаслідок ворожих обстрілів загинула 65-річна жінка, двоє людей постраждали.