Удари росіян по Харківській області вбили жінку та спровокували масштабні пожежі

Фото: ДСНС у Харківській області

Протягом доби 27-28 травня російські окупанти нанесли удари по Київському району Харкова та Харківському району області. Внаслідок ворожих обстрілів загинула 65-річна жінка, двоє людей постраждали.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківської обласної військової адміністрації.

Вночі було кілька влучань снарядів у Малій Данилівці, виникли пожежі у 2 будинках приватного сектору. За попередніми даними, постраждалих немає.

“По області за добу окупанти обстрілювали Харківський район, в смт. Слатине – 1 постраждалий, у м. Балаклія також 1 людина отримала поранення. На жаль, у Слатиному загинула 65-річна жінка.”, – розповіли у Харківській ОВА.

На території області тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог намагається втримати зайняті позиції і не допустити подальшого просування українських військ.

ЗСУ міцно тримають оборону та завдають втрат ворогу. На Харківщині військовослужбовці Десантно-штурмових військ збили бойовий вертоліт Ка-52.

За добу з 27 по 28 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області вісім пожеж, спричинених російськими обстрілами, розповіли у рятувальній службі. Горіли приватні будинки, господарчі споруди, гуртожиток.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Київському (2) районі Харкова, а також у Харківському (2), Чугуївському (2), Богодухівському (1) та Ізюмському (1) районах області.

“Близько о 00:25 розпочався обстріл приватного сектору у Малій Данилівці, що у Київському районі міста Харкова. Рятувальники викликались на гасіння 2-х пожеж у даному районі. Горів будинок на площі 200 кв.м. та господарча споруда на площі пожежі 60 кв.м. за різними адресами. На щастя всі вони не набрали значних масштабів і були оперативно ліквідовані._ – розповіли у ДСНС.

Загалом за добу рятувальники здійснили 24 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 17, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 8, пожеж, що сталися з інших причин — 9;
  • 4 рази рятувальники викликались для проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 3 — для надання допомоги населенню та комунальникам.

Аварійно-рятувальні роботи проводились у зруйнованих житлових будинках Київського, Слобідського, Основ’янського та Новобаварського районах міста Харкова.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 60 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, 26 травня внаслідок обстрілів росіян у Харкові загинули вісім людей. Серед них – п’ятимісячне немовля. Окупанти били по миринм мешканцям з великокаліберних гармат “Піон”, дальність стрільби яких досягає 47 км, та систем залпового вогню.

За добу з 26 по 27 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області 14 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Вісім з них сталися в обласному центрі.