Окупанти вбили вісім харків’ян пострілами з РСЗВ та великокаліберних гармат “Піон” – Синєгубов

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

26 травня внаслідок обстрілів росіян у Харкові загинули вісім людей. Серед них – п’ятимісячне немовля. Окупанти били по миринм мешканцям з великокаліберних гармат “Піон”, дальність стрільби яких досягає 47 км, та систем залпового вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, за добу через ворожі обстріли в Харківській області загинули дв’ять людей. Ще один загиблий – в Дергачівському районі.

Ніч на 27 травня у Харкві пройшла відносно спокійно, а в області було гаряче.

“В м. Люботин внаслідок ворожих обстрілів пошкоджена школа-інтернат. Також вночі був обстріляний Чугуїв. Постраждали житлові будинки. На щастя, жертв немає.”, – розповів очільник області.

Олег Синєгубов знов звернувся до мешканців Харкова та області без нагальних потреб не перебувати на вулицях. Дослухатися до сигналів тривоги та перебувати під час таких сигналів в укриттях.

“Розслаблятися в жодному разі ще не можна. Ворог діє підступно і цілеспрямовано б’є по мирних мешканцях.”, – підкреслив очільник області.

На території області тривають запеклі бої. На Харківському напрямку окупанти зосереджені на утриманні раніше зайнятих позицій. На Ізюмщині росіяни продовжують спроби наступу. Наші захисники мужньо тримають позиції.

Як повідомляв Харків Times, 26 травня російські окупанти збільшили кількість ударів по Харкову. Під ворожим вогнем опинилися Шевченківський та Київський райони, район Павлового Поля. Загинули 7 мирних мешканців, 17 зазнали поранення.

Пізніше сталов відомо, що внаслідок обстрілу загинув п’ятимісячний малюк, якого вибуховою хвилею вирвало з рук батька, і поліцейські не відразу знайшли тіло немовляти.