За добу в Харківській області ворожі обстріли спричинили 14 пожеж

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

За добу з 26 по 27 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області 14 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Вісім з них сталися в обласному центрі.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Чотири таких пожежі трапилися у Шевченківському районі Харкова, три – у Київському та одна – у Холодногірському. По області двічі рятувальники виїжджали на гасіння пожеж від російських снарядів у Харківському районі, двічі – в Чугуївському та по одному разу в Богодухівському та Ізюмському районах Харківської області.

Близько полудня бійці ДСНС гасили пожежу на площі 60 кв. метрів на приватному подвір’ї у Дергачах. Там уламками ворожого снаряду була поранена немолода жінка, її негайно госпіталізували. А вогонь гасили протягом 1,5 години. Від цього обстрілу в Дергачах було ушкоджено ще кілька будинків та загинув 86-річний місцевий мешканець.

З 15:00 розпочався обстріл району Павлового Поля в Харкові. Там рятувальники оперативно ліквідували чотири пожежі.

Вже вночі, о 00:22, вогнеборці 48-ї ДРПЧ виїхали на пожежу в гуртожитку спеціалізованої школи-інтернату на території Люботинської громади. Внаслідок обстрілу та пожежі зруйновано частину триповерхової будівлі гуртожитку та пошкоджено дві одиниці техніки, що стояла поруч. Площа горіння склала 150 кв. метрів. Гасили вогонь три години. На щастя, жертв та постраждалих немає.

«Аварійно-рятувальні роботи проводились у зруйнованому житловому будинку Київського  району міста Харкова. Крім того, ще за трьома адресами у Київському, Слобідському та Холодногірському районах рятувальники надавали допомогу комунальним службам у проведенні розбирання завалів», – йдеться у повідомленні.

А піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби ліквідували вісім ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, 26 травня внаслідок обстрілів росіян у Харкові загинули вісім людей. Серед них – п’ятимісячне немовля. Окупанти били по мирним мешканцям з великокаліберних гармат “Піон”, дальність стрільби яких досягає 47 км, та систем залпового вогню.