СБУ затримала “козачого полковника”, який працював на спецслужби росії

Фото: СБУ у Харківській області

Співробітники СБУ у Харківській області затримали представника проросійської неофіційної козацької організації, який працював на ворожі  спецслужби.

Про це Харків Times повідомили в Управлінні СБУ області.

Представники цього “козачого об’єднання”  мають активну антиукраїнську позицію та відкрито підтримують російську агресію проти України.

За інформацією слідства, затриманий за допомогою Telegram передавав інформацію, що шкодить Україні.

“Зрадник передавав дані щодо переміщень та місць дислокації військових формувань України, а також загальну інформацію щодо вибухів на території Харківського регіону своїм однодумцям із вищевказаної організації та представникам спецслужб рф.”, – розповіли у СБУ.

Проводиться розслідування за ч.1 ст. 111 (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від дванадцяти до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна або без такої.

Слідчі повідомили про підозру “козачому полковнику” у скоєнні цього злочину. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України затримала у Чугуївському районі Харківської області затятого прихильника «руzzкого міра», що здавав ворогу позиції наших військових. У скоєному злочині затриманий не розкаюється.