СБУ затримала у Харківській області ідейного прихильника «руzzкого міра» (відео)

Скріншот: СБУ

Служба безпеки України затримала у Чугуївському районі Харківської області затятого прихильника «руzzкого міра», що здавав ворогу позиції наших військових.

Про це Харків Times повідомили в Управлінні СБУ області.

«Встановлено, що фігурант провадження за допомогою соціальних мереж передавав представнику рф інформацію про переміщення, рух та розташування техніки і особового складу Збройних Сил України та сил Територіальної оборони. В подальшому інформацію надавали співробітникам фсб рф», – йдеться у повідомленні.

На відміну від багатьох інших зрадників, цей не висловлює каяття, заявляє, що відчуває себе «руzzкім чєловєком» та мав бажання допомогти росії у її «спецоперації». Щоправда, поправляється й все-таки видавлює з себе «військовий конфлікт між Україною та росією».

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 КК (за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану). Тепер він довгі роки проведе за ґратами й, судячи з його віку, вийде звідти глибоким старим. А його «слава росії», маємо надію, досить неоднозначно сприйматимуть навіть українські в’язні.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці Харківщини заочно повідомили двом російським військовим про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК). Ці двоє на початку вторгнення віддавали накази обстрілювати з «градів» міста й села Харківської області.