Двом російським військовим оголосили про підозру в скоєнні воєнних злочинів у Харківській області

Фото: Дергачівська міськрада

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом командирам розрахунку БМ-21 «Град» зс рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Саме ці двоє згаданих російських командирів Владислав Салявін з міста Заполярний Мурманської області рф та Олександр Маскієв з російської Республіки Комі 24 лютого надали команду здійснити артилерійські обстріли Харківщини з території Білгородської області рф.

«Виконуючи злочинний наказ, підлеглі командирам російські військовослужбовці обстрілювали Харківщину. Своїми діями вони зруйнували об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у смт Козача Лопань Харківського району та навчальний заклад Дергачівської міської ради», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Так, зараз вони недоступні, але безумовно будуть засуджені, й тоді навіть носа не зможуть висунути зі своєї «немитої росії». А цілком можливо, що батьківщина під тиском світової спільноти таки видасть цих злочинців – нам чи міжнародному трибуналу.

Як повідомляв Харків Times, слідчі відкрили кримінальну справу відносно 20-річного мешканця м. Єнакієве Донецької області, який у складі збройних формувань “днр” воював проти України. Зокрема, вів вогонь по селу Момотово Харківського району. Йому також заочно повідомили про підозру.